21 Eyl 2009

Revani Tatlısı

Aslında Karadeniz yemeklerime devam edecektim ancak araya Bayram girince ve bir o kadar tatlı yapınca konuyu kısa süreliğine değiştirmek istedim.
Sırada Revani var, yapılışı ve malzemesi bakımından son derece kolay ama tutturması bir o kadar zor olan tatlılarımızdan biridir. Ama korkmayın (bilmeyenler için) ben size ölçü olarak sürekli denediğim ve sizinde kabarık, leziz revani yapabileceğiniz bir tarif vereceğim. ''yok Neşe olmadı, tutmadı, yapamadım'' diyen çıkmayacaktır, güvenin bana ;)
Sevgiler ve herkese şimdiden iyi haftalar diliyorum...











Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 5 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartba tozu
  • yarım limon suyu
  • Hindistan cevizi (süslemek için)



Şerbet malzemesi:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıp şekeri iyice eritin. Daha sonra sırayla yağ,yogurt ekleyip geri kalan malzemeleri de ekleyerek kek kıvamına getirin.
  2. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış fırında 175 deredece üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup harlı ateşte kaynayıncaya kadar pişirip, ocaktan almadan evvel bir iki damla limon suyu ekleyin. Ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  4. Pişin revaniyi fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı soguk su gezidirin. Ardından ılıyan şerbeti dokup sogumaya bırakın. Servis sırasında hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: