19 Eyl 2009

Muhallebili Kadayıf-Bayram Tatlısı

Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun :) Bu güzel günü bol tatlı, neşeli, sağlıklı ve keyif dolu geçirmenizi dilerim...

Malzemeler:
  • 3oo gr. tel kadayıf
  • 1 su bardağı doğranmış ceviz içi
  • 6 y.k (yemek kaşığı)tereyağı
  • 6 y.k toz şeker

Muhallebi Malzemesi :

  • 1 kg süt
  • 1 paket krema (pınar hazır krema)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • vanilya özütü yada 1 paket vanilya

Yapılışı:

  1. Tel kadayıfı 2 saat öncesinden buzdolabında yada mumkunse derin dondurucuda bekletip daha sonra donmuş haldeyken kırarak derin ve geniş bir tencereye alıyoruz.
  2. Kadayıfın üzerine eritilen yağı ve şekeri ilave edip orta ateşte karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Pembe hale gelince cevizleri ekleyip ateşten alıyoruz.
  4. Bu esnada muhallebi için malzemeleri bir tencereye alıp pişirin. (krema hariç)
  5. Muhallebi pişip soguduktan sonra kremayı ekleyip mikserde 5 dk kadar karıştırın.
  6. Soğumuş kadayıfı ikiye bölüp bir kısmını taban yapacak şekilde büyük boy bir borcama serin. Üzerine muhallebiyi dökup daha sonra kalan kadayıfı en üste serin. Süslemek için ben ceviz parçaları kullandım, ayrıca bu tatlıya süs için hindistancevizi yeva rendelenmiş şamfıstığı serpebilirsiniz.




1 yorum:

şeker pasta dedi ki...

Neşeli 'şeker gibi' bir bayram dileğiyle... Mutlu Bayramlar...