19 Nis 2009

Yoğurtlu Kabak Salatası

Salatalara devam :) Sırada yoğurtlu kabak salatası var, hem yapılışı kolay hemde yaz ayları için ideal. Birazdan göreceğiniz gibi sosun içerisine mayonez ilave ediyorum ama siz light birşeyler tercih ediyorsanız mayonez yerine saf zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tarif annemden...

Malzemeler:
  • 3 orta boy kabak
  • 2 küçük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek yaşığı dolusu mayonez
  • 1 su bardağı (100 ml) yoğurt
  • tuz

Yapılışı:

  1. Kabak, havuç ve patatesler yıkanıp kabukları da temizlendikten sonra iri olacak şekilde rendelenir.
  2. Orta büyüklükte ki tavada rendelenmiş malzemeler ateşe konup karıştırılarak çok az pişirilir.
  3. Malzeme suyunu çekince ocaktan alınıp oda ısısında soğumaya bırakılır.
  4. Bu esnada salatanın sosunu hazırlamak için yoğurt ve isteğe bağlı olarak mayonez karıştırılır. İçerine ezilmiş sarımsak ilave edilir. Şayet mayonez koymak istemiyorsanız, yoğurdun içerisine yarım yemek kaşığı kadar zeytinyağ ekleyebilirsiniz.
  5. Soğumuş kabaklı malzemeye yogurtlu sos dökülerek karıştırılır ve tuz ilave edilir.
  6. Süslemek içinse dereotu kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

HANDE AZAP dedi ki...

ımmm salatalar bana göre lüp lüp yemelik ellerine sağlık canımcım
mutlu haftalar