19 Nis 2009

Havuçlu Kek


Şu aralar tv de en çok Özgür Şef in yemek programını izliyorum ve bazende internet sayfasından takip ediyorum. Verdiği tarifler bir yana, asıl paylaştığı bilgiler muhteşem. Eğer izlemiyorsanız muhakkak bir gözatın derim, şahsen ben büyük hayranıyım.Tabii bunun vereceğim tarifle bir alakası yok sadece az önce izledim ve yine hayran kaldım :)
Havuçlu kekime gelince, malzeme olarak klasik kek içerğimi kullandım ama küçük bir ekleme yaptım !!! vee tadında inanılmaz bir değişim oldu diyebilirim. Deneyin derim, kesin beğeneceksiniz.

Herkese iyi hafta sonları...










Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 16 y.k (yemek kaşığı) elenmiş un
  • 10 y.k toz şeker
  • 10 y.k süt
  • 8 y.k yemeklik sıvı yağ
  • yarım limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 büyük boy havuç rendelenmiş
  • yarım çay bardağı ceviz içi rendelenmiş
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Dr. Oetker vanilyalı dolgu kreması *** sırrımız burada ;)

Yapılışı:

  1. Derin bir kapta önce yumurtalar ardından da toz şekeri azar azar ilave ederek mikserle yüksek hızda 10 dk kadar çırpılır. Şeker iyice erimeli.
  2. Karışıma sırayla yağ ve süt ilave edilip, mikser düşük ayara alınır. Daha sonra limon suyu ve kabartma tozu ilave edilir.
  3. Dr. Oetker in dolgu kremasınıda katıp birkez daha karıştırın. Daha sonra havuç ve cevizide ekleyip azar azar unu katmaya başlıyoruz. Benim bu noktada sizlere tavsiyem unu tahta kaşık ile malzemeye karıştırmanız olacak. En son tarçınıda ekleyin, yağlanmış 22 cm. kek kalıba karışımı boşaltıp önceden 150 derecede ısıtılmış fırında yine aynı ısıda 30-35 dk kadar pişirmeniz.

1 yorum:

HANDE AZAP dedi ki...

çok severim çok nefis olmuş cnm ellerine sağlık
öpüldün