25 Eki 2009

Hamsi Pilavı

Tam mevsimi gelmişken Hamsi balığını bol bol tüketmek lazım. Bu hafta sonu hamsili pilav yapıp afiyetle yiyin derim. Biz öyle yapacağız :)

Malzemeler: (5 kişilik)
  • 1 kg hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • karabiber, tuz, kuru nane, maydonoz

Yapılışı:

  1. Soğan ince kıyılıp yağda pemleşinceye kadar kavrulur.
  2. Pirinç sudan geçirilip süzüldükten sonra pembeleşen soğana katılıp karıştırılır. Ardından sırayla nane, tuz, karabiber ve maydonuz ilave edilip uzeri kapanacak kadar su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  3. İçleri ayıklanmış hamsiler iyice yıkanıp süzülür. Fırında pişireceğiniz geniş borcam kabı yağlanır.
  4. Pişen pilavın bir kısmı yağlanmış borcama serilir üzerine hamsinin bir kısmı yayılır kalan pilav uzerine konur ve en üste ayrılan hamsi ile kapatılıp onceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dk pişirilir.

Afiyet olsun..



3 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

görünce canım çekti doğrusu ellerine sağlık canım benim
özledim seni
muck muck

Ballı Cimcime dedi ki...

Nefis gözüküyor, tam parmak ısırtmalalık. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, selamlar:)

tatesal dedi ki...

Ben bu pilava bayıldım,ellerine sağlık canım...

Sevgiler.....