4 Eki 2008

Fasülye Diblesi

Bayram sofrası serisinden ...

8 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg. taze fasülye
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • tuz

Yapılışı:

  1. Taze fasülye yıkanıp ortadan ikiye kırılır daha sonra kırık parçalar köşeleri alınarak çapraz dilimlenir. Kuru soğan ince kıyılır, domates rendelenip hazırlanır.
  2. Geniş ve derin bir tencereye sırayla dilimlenmiş fasülye, soğan ve rendelenmiş domates konuptuz, tozşeker ve yağ ilave edilerek orta ateşte ağzı kapalı 10 dk pişirilir.
  3. 10 dk bu şekilde piştikden sonra ateşten alınmadan üzerine bulgurda ilave edilerek 15-20 dk. daha orta ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Yemek piştikten sonra hafif ılımaya bırakılır ve ılık servis yapılır.

Afiyet olsun.


3 yorum:

sarımutfak dedi ki...

selam neşecim
fasulyeyi hiç bu şekilde yemedim merak ettim doğrusu sofrada harikaymış orada olmak isterdim ellerine sağlık
iyi haftalar

akasyakokusu dedi ki...

Neşe'cim dible harika görünüyor..Amanın beş çayına ne leziz olurdu dimi.
Ellerine sağlık canım..Kurabiyelerde uyduruk gibi oldu ama denemene değer valla.
Kocaman sevgiler hürmetler.

yosunbuka dedi ki...

canımmm ellerine sağlık..mailini bırakabilirmiisn bana? öptüm