1 Eki 2008

Peynirli Kek

Bayram masası hazırlarken kendi kendime hep aynı sözü veriyorum ''yağlı yok ! hamur işi olmayacak ! hafif yiyecekler hazırlanacak !'' ama yine sözümü tutamadım. Ramazan ayından yeni çıkmış miğdem ve ona hükmeden beynim iş birliği yapıp unlu mamul dolu bir menü oluşturdular :) İşte ilk tarifim Peynirli Kek...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı lor peyniri
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Kek karıştırma kabında ilk olarak yumurta ve tuz mikserle çırpılır.
  2. Ardından sırayla sıvı yağ, yoğurt ve k.tozu ilave edilir. En son, unu azar azar ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla iyice malzemeler karıştırılır.
  3. En az 26 cm.lik buton kek kalıbı yağlanıp malzeme kalıba alınır. En üste lor peyniri ve kıyılmış d.otu ilave edilerek 30 dk 170 derecelik fırında pişirilir. *Fırını önceden ısıtmayınız.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Betül dedi ki...

Sevgili Neşe,

O kadar uzun yıllardır yapıyorum ki bu patates salatasını, gerçekten ölçmüyorum. Senin kekin de enfes görünüyor, ellerine sağlık.
İyi bayramlar.
Sevgilerimle.