31 Ağu 2008

Custard Cream'li Puding

''Puding'' çok severim özelliklede çikolatalısını. Artık o kadar çok çeşit var ki insan hangisini yiyeceğini şaşırıyor. Muzlu, ananaslı, çilekli, karamelli........... Ama geçenlerde canım böyle birşey istedi ki bulana kadar ben bile zorlandım :) Portakal, badem ve vanilya karışımı bir tat. Aklıma tatilde aldığım custard cream geldi. Custard cream, Avrupa ülkelerinde pasta ara kreması veya tart gibi tatlılarda sos olarak kullanıyorlar. Çıkış noktası İngiltere ama Fransızlarda sütlü tatlılarına katıp değişik şekillerde kullanıyorlar. Ve malesef bu ürün ülkemizde bulunmuyor ben benzerine bile rastlamadım. Elimde bulunan sayılı custardlarımdan birini de puding yaparken kullandım ve çokta güzel oldu. Şayet elinizde bu malzeme varsa deneyin derim...

Malzemeler:
  • ınstant custard mix
  • 1 tatlı kaşığı badem aroması (Dr.Oetker)
  • 2 tatlı kaşığı portakal şurubu

Yapılışı:

  1. Derin bir kapta custardı 420 lt kaynar su ilave edip hızlıca karıştırın. Custard yumurta yoğunluğu olan bir puding çeşidi. özellikle ınstant olanı bulursanız bu tarif için daha iyi çunku ınstant hali puding kıvamına daha yakın. şayet custard bulamazsanınız bildiğimiz vanilyalı puding içine bir miktar nişasta koyarak hazırlarsanız benzerine yakın bir tat olabiliyor.
  2. Hazırladığınız pudingin içine badem aromasını ekleyip oda ısısında ılımaya bırakıyoruz.
  3. Ilıdıktan sonra portakal şurubunu da ekleyip, buzdolabında 1 saat kadar soğutulur. Servis yaparken portakal veya badem içi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

Ek Bilgi: Portakal şurubu için geçmiş dönemlede yayınladığım portakal tatlısı tarifine bakabilirsiniz.

3 yorum:

yosunbuka dedi ki...

ellerine sağlık neşe hayırlı ramazanlar

Neş'e dedi ki...

teşekkür ederim Yosunbuka cım sanada hayırlı ramazanlar...

yosunbuka dedi ki...

canımcım alttaki kreplere bu tok ama gözü aç halde bayıldımmm ellerine sağlık gamze sultanın..
canımcım..sobeledimmm..soruları benden kopyalayıp cevaplayabilirsin blogunda kabul edersen sobeyi:)öptüm..