14 Tem 2008

Dondurmalı İrmik Helvası

Sıra bana geldi, tatil zamanı !!! Siz irmik helvasını yiye durun ben bir dolaşıp geleyim :) görüşmek dileğiyle....



8 kişilik
Malzemeler:

  • 90 gram tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 250 gram irmik
  • 1/2 su bardağı çam fıstığı
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Dondurma (vanilyalı veya Maraş)

Yapılışı:

  1. Tava da yağlar kısık ateşte eritilir.
  2. Bir tencerede şeker,süt ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte kaynatıp bekletin.
  3. Yağsız tavada çam fıstıklarını kavurun.
  4. Eriyen yağa irmiği ekleyip sürekli karıştırın ,rengi koyulaşana kadar yaklaşık 20 dk.
  5. Kavrulan irmiğe süt karışımını azar azar kısık ateşe alarak ekleyin ve tencerenin ağzını kapayarak 10 dk pişmeye bırakın. Arada karıştırmayı unutmayın malzeme toplanmasın.
  6. İrmik pişince ocaktan alıp çam fıstıklarını ekleyin ve dinlenmeye bırakın.
  7. Ilıyınca birer top dondurma ile servis yapabilirsiniz

afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu ne güzellik böyle kalori patlamasııııııı :)) ellerine sağlık
Nur

sarımutfak dedi ki...

offf harika olur ben çok severek yerim ellerine sağlık nefis görünüyor
iyi tatiller
sevgiler