6 Mar 2008

Etsiz Çiğ Köfte

Malzemeler:
  • 500 gr köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 y.k biber salçası
  • 1 y.k domates salçası
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 1 demet maydonoz
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1 y.k kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 şer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, tarçın, kimyon

Yapılışı:

  1. Büyükçe bir tepside kuru soğan ince ince doğranır, domates küp küp kesilir, üzerine bulgurda eklenerek 1 kez karıştırılır.
  2. Ardından zeytinyağı, salçalar, baharatlar da eklenerek 5 dk yoğurulur.
  3. 1 su bardağı ılık su ilave edilerek 5 dk daha yoğurmaya devam edilir.
  4. Yoğrulan malzemeler ele alındığında köfte şekli verilinceye kadar ılık su ilave edip yoğurmaya devam edilir. Maksimum 1 kez daha ılık su ilave edip toplamda 15 dk yoğurmak bu malzeme için yeterli olacaktır.
  5. Köfte şekli tutunca maydonoz, nane, taze soğanda ince doğranmış halde ilave edilir.
  6. Tereyağ eritilip 3 yumurta yağda çok katı olacak şekilde pişirilir. Pişen yumurtada malzemeye katılarak, yumurta kaybolana dek yoğrulur.
  7. Daha sonra istenen köfte şekili verilip servis tabağına alınır. Verdiğim malzeme ölçüleri ile 60 adet köfte çıkabiliyor.

Afiyet olsun...



5 yorum:

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

ben ce etli çiğ köfte çok ağır oluyor ben pek sevmiyorum. yada illa etli olacaksa pişirsinler eti :)

Neş'e dedi ki...

selamlar Esra :)
İlla etli olması gerekmiyor tabii, verdiğim tarifi deneyin bence.

Feyza Fidan dedi ki...

Canımmm, bende ilk kez etsiz çiğ köfteyi görüyorum, kesinlikle enfestir tadı..Ama aklıma takıldı, yumurtalar koku veriyormu acep, merak ettim Neşecim ?
Ellerin dert görmesin arkadaşım,
Öpüyorum seni...

Neş'e dedi ki...

Selamlar Feyza hn:)
yumurta kokusu vermiyor ancak çok iyi yoğurarak öldürmek gerekiyor. yalnız yinede istemem derseniz illaki yumurta konması şart değil.

Ayse Pamuk dedi ki...

en güzeli etsiz olanı ellerine sağlık