2 Ara 2012

Bulgurlu Kabak Dolması



Çocukların yemek konusundaki tercihleri hep aynı mı? köfte, makarna, patates :) bir de bizim minik Eren' in bitmek bilmeyen ''turşu'' sevgisi.. Ufaklıklar belli bir yaşa kadar aynı şeyleri seviyor gözükselerde aslında yeni tatlara oldukça açıklar, nede olsa hayatı yeni keşfediyorlar. Özellikle 4-5 yaş itibariyle okul serüvenide başlayınca hiç tatmak istemedikleri yemekleri bile yemeğe başlıyorlar.  Eğitim ve öğretimin gücü tartışılmaz !:) İşte bizim minik Eren de o pek sevmediği yemekleri bu sayede tatmaya başladı ve şimdi en büyük aşkı kabak dolması oldu.
Kabak dolmasını genelde pirinç ile hazırlanır ama ben size bugün daha sağlıklısı bulguru öneren bir tarif vereceğim. Daha evvel yememiş olanlar muhakak denesin özellikle çocuğu olanlar. Bence dolmanın iç malzemesi pirinç değil bulgur derim. Umarım beğenirsiniz, görüşmek üzere...
 
 

Malzemeler:

  • 350 gr. dolmalık kıyma
  • 8 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 bardak su

Yapılışı:

  1. İç malzeme hazırlığı için geniş bir kaba önce kıyma konup üzerine iri rendelenmiş soğan, salça, bulgur ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra  kabakların içlerini iyice oyup yıkadıktan sonra kıymalı harçdan yerleştiriyoruz ve ufak parçalara kestiğimiz domateslerle kabakların ağzını kapatıyoruz ve tencereye yerleştirip bir miktar sıvıyağınıda üzerine gezdirip kabakların üstüne geçmeyecek kadar su ekliyoruz.
  3. En son tencerenin kapağını kapamadan evvel kabakların pişerken dağılmaması için tüm kabakların üstünü kapatacak buyuklukte bir oval yemek tabağı koyup tencerenin ağzını kapatıyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.
  4. Önce harlı ateşte pişirip su kaynamaya başlayınca orta ateşte kabakların pişmesini beklemeniz yeterlidir. Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok: