14 Tem 2011

Meyveli Pasta (Çikolata soslu)




Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 150 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 100 gr un
  • 100 gr nişasta
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 muz, 2 orta boy yumuşak şeftali
  • Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması
  • Carte d'or çikolata sosu
Yapılışı:
  1. Yumurtalari yüksek ayarda mikserle çırpıp üzerine sıcak suyu ilave edin ve tekrar 1 dk çırpın.
  2. Seker ile vanilya sekerinide yumurtaya ekleyip birkaç dakika daha cirpin.
  3. Önceden ayrı bir kapta karistirdiginiz un, kabartma tozu ve nişasta karisimini karistirirak ekleyin.
  4. Yuvarlak ve mümkünse kilitli bir kek kalıbını yağlayıp karışımı kaba dökün. Önceden isitilmis firinda 180°de yaklaşık 30-35 dk pişirin.
  5. Pişme işlemi bittikten sonra keki ılımaya bırakın ve daha sonra naylon bir ip yardımıyla keki ikiye bölebilirsiniz.
  6. Kremayı pastanın her iki katına da sürün, araya dilimlenmiş muz ve şeftali dilimlerini dizin. En üste kremayı sürdükten sonra buzdolapta 1 saat soğumaya bırakın. Bu esnada çikolata sosunu hazırlayacağız.
  7. Çikolata sosunu üzerinde yazdığı şekilde sütle pişirerek hazırlıyoruz , soğumaya bırakıp en son buzdolabında dinlene  pastamızın üzerine sürüyoruz.
Afiyet olsun...












4 yorum:

Esra Çolak dedi ki...

Süper görünüyor Neşecim ellerine sağlık..

Neş'e dedi ki...

çok sağol esracım :)

hunerlieller dedi ki...

6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
adresinden bana ulaşabilirsiniz.

zeymuran dedi ki...

çok guzel olmus ellerınıze sağlık