7 Mar 2010

Kabak Tatlısı

Malzemeler:
  • 1 kg balkabağı
  • 1 kg+1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su

Yapılışı:

  1. Kabakların kabukları soyulup temizlenir. İyice yıkanır ve kurutulur.
  2. İstenen buyuklukte dilimlenir ve derin bir tencereye üstleri yukarıda kalacak şekilde dizilir.
  3. Ardından şeker üzerine serpilerek eklenir. Önce orta yukseklikte ateşte pişirlir 10 dk sonra su ilave edilip ateş azaltılır. Kendi suyunu salıp istenen yumuşaklığa geldiğinde ateşten alınır. Süslemek için ben rendelenmiş ceviz içi kullandım.

Afiyet olsun...

5 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

mmm nefis görünüyor hic hayir diyemem bu kabak tatlisina ellerinize saglik.

Neş'e dedi ki...

teşekkurler Gülcan :)

DUSBAHCESI dedi ki...

Merhaba Nese, blogunu yeni kesfettim. Tariflerin cok guzel. Hollandadan sevgiler.

Neş'e dedi ki...

selam Düşbahçesi :) her daim görüşmek dileğiyle..

rumma dedi ki...

Harika görünüyor , en sevdiğim tatlı diyebilirim ..

ellerinize sağlık sevgiler