21 Ağu 2009

Hamsili Ekmek

Herkese bol bereketli, huzurlu ve mutlu Ramazanlar diliyorum. Aradan geçen süre de Doğu Karadenizin güzelim şehirleri Trabzon, Rize ve Artvin de bulundum. Gezdiğim yerleri, tanıdığım mekanları ve yeni tatları biran önce sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Ama ilk olarak bu anlamlı gune bir tarifle başlamak istedim.
İşte, Rizeli bayanların elinden orjinal tarifli Hamsili Ekmek.
Herkese afiyet olsun..
















Malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • Bir kase hamsi
  • 4 sap taze soğan
  • 4 sap pırasanın yaprakları
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri yeşil biber
  • 1 demet taze nane
  • alabildiği kadar mısır unu
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su

HAZIRLANIŞI:

  1. 1 demet pazı, 4 sap taze soğan, 1 demet taze nane ve 4 sap pırasanın yaprakları doğranırak kapba alınır.
  2. Üzerine sivribiber ve domates doğranarak ilave edilir. Daha sonra tuz ve karabiber eklenerek hafif suyu çıkana kadar elle ovulur.
  3. Hamsiler doğranarak eklenir. Ardından üzerine 1 su bardağı ılık su ve 1 çay bardağı sıvıyağ eklenir. Alabildiği kadar mısır unu ile yoğurularak tepsiye dökülür.
  4. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirillir. Sıcakken servis yapılır.

1 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

karadeniz resimlerine bittim oraya gitmek istiyorum ayrıca bu mamalarda nefis ya:):)