
yanayım. Denemek isteyenler için tarifini hemen altta veriyorum...Afiyet olsun
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut
- yarım su bardağı tahin
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 5 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- tuz
- Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. Ertesi gün nohutlar haşlanıp kabuklarından ayrılır. (mümkünse düdüklü tencere kullanın)
- Sarımsaklar dövülür. Daha sonra derin bir kase de tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber ve tuz karıştırılır.
- Nohut robottan gecirilip iyice ezilir daha sonra sarımsaklı karışım ilave edilir.
- En son bir miktar pulbiber yağ ile eritip humusun üzerine dökülerek süslenir.
5 yorum:
OOOH Neşecim benim memleketimin lezzetidir bu, annemde elleri dert görmesin çok güzel yapar humusu, Ellerine sağlık canım... Üzerindeki k.biber yağ karışıyla harika bir görüntü canım...
hiç yapmadım hep hazır yedim aldım tarifi deneyeceğim
sevgiler cnm
iyi haftalar
Güya çat pat Arapça bilirim.gece gündüz de Arap müziği dinlerim ama humusun nohut anlamına geldiğini bilmiyordum.Bana sanki hamse(beş) kelimesinden türetilmiş gibi gelirdi.
Görüntü çok güzel,bayıldım:)
neşecim ellerinize sağlık:)
bloğunuz çok güzel olmuş:)
tariflerde öyle ama humusun içine değilde tabağa yaydıktan sonra üzerine artı şeklinde pul biber ve kimyon koysanız.ve de üzerine tereyağında hafif pembeleşmiş çam fıstığı koysanız süper olur.
denemenizi tavsiye ederim:)
humusa zeytinyağı değilde tereyağı çok yakışıyor.
tabiki bu sadece öneri.
afiyet olsun.
benim memleketimden bir tarif görünce dayanadım yazdım.umarım kırılmazsın:)
sevgiyle kalın:)))
Harika bir görüntü, ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler..
Yorum Gönder