9 Eyl 2008

Pirinçli Kek

Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı soya yağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

  1. Tencereye su ve pirinci koyup 5 dakika kadar haşlayın. Pirincin suyunu süzüp derin bir kabın içerisine alın.
  2. Şeker ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. İçine soya yağı, süt, un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve tarçın ekleyerek suyu süzülmüş pirince ilave edin. Karışım katı bir hamur halini alıncaya kadar karıştırın.
  3. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok: