22 May 2008

SİNOR (Giresun-Alucra)


Hamur işini sever misiniz? yoksa ''çok kilo yapıyor aman uzak olayım'' mı diyorsunuz ? Eğer cevabınız ''evet'' ise az sonra tarifini okuyacağınız SİNOR tam size göre. Çünkü yufkayla yapılan yemekler arasında hem yapılışı kolay, hemde kalorisi yüksek olmayan malzemesi sayesinde yufkalı yemek arzunuzu bastırabilecek harika bir tat.
Sinor adından da tahmin edeceğiniz gibi yöresel bir yemek ve ülkemizin birçok şehrinde biliniyor ancak ya yapılışı yada ismi birbirinden farklılık göstermekte. Benim size vereceğim tarifi ise Giresun yöresine ait.
Deneyim derim, sıcak havalarda iyi gelecektir :) Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1 tam, 1 yarım ıslanmamış yufka
  • 2 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak veya 3 çorba kaşığı tozşeker (tercihe göre)

Yapılışı:

  1. Yufkalar ince boru şeklinde kıvırarak sarılıp, 1 cm eninde kesiliyor.
  2. Yoğurt yarım çağ bardağı su eklenerek hafif kıvamı yumuşatılır
  3. Kesilen yufka parçaları servis tabağına alınıp üzerine yoğurtun bir kısmı dökülür. 10 dk kadar yoğurtlanmış ufkaların ıslanması beklenip, daha sonra kalan yoğurt ilave edilir.
  4. Şeker ve sarımsak tercihe göre karar verilebilinir. Yöresel olarak üzerine toz şeker serpilmektedir ancak benim tercihim sarımsak olup 1 diş sarımsağı yoğurt içine ilave ederek hazırlıyorum.



3 yorum:

yeşim dedi ki...

Neşecim özletmiştin kendini güzelliklerini heyecanla bekliyorum sevgilerrr

Neş'e dedi ki...

inan bende çok özlemiştim :) güzel sözlerin için teşekkürler..bu arada blogundaki banner bayıldım :))

kizilciksurubu dedi ki...

Harika olmus, ellerinize saglik. Sevgiler.