29 Şub 2008

İncir Tatlısı


Bir tatlı bu kadar mı damak tadıma uyar, bu kadar mı şahane olur !!! İncir ve cevizin muhteşem uyumu diyorum. Ayrıca beni cezbeden bir başka yanı da hamurunun inceliği, içindeki tanelerin kıtırlığı, incirin yoğun tatlılığı, cevizin burukluğu ve en üstte yeralan muhallebinin az şekerli oluşuydu. Hele birde sevgili arkadaşım Emel yaptıysa koskaca 2 dilim yenmez mi :)

İlk kez blogumda başka birinin yapmış olduğu yemeğe ve fotoğrafa yerveriyorum. Yapan ve fotoğraflayanın eline emeğine sağlık...


Kek malzemesi:
  • 16 kuru incir
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebi malzemesi:

  • 1 litresüt
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı nışasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:

  1. İncirler ayıklanıp küp şeklinde doğranır, yıkanıp süzülür. Cevizler iri olacak şekilde robotta çekilir.
  2. 2 yumurta ile şeker iyice çırpılır. Bu karışıma un, kabartma tozu ilave edilip sıvı bir hamur malzemesi elde edilir. Daha sonra sırayla ceviz ve incirler eklenip, kaşık yardımıyla karıştırılır.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine malzemeyi kaşık yardımıyla yayıp 150 derece fırına verilir. Kekin içi cekinceye kadar pişirilip, soğumaya bırakılır.
  4. Diğer taraftan 1 litre süt, nışasta ve şeker karıştırılarak ocakta muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir. Muhallebi pişince içine 1 kaşık margarin eklenip iyice cırpın. Bu karışımı fırından aldığınız soğumuş kekin üzerine eşit olacak şekilde yayın.
  5. Tatlıyı buzdolanbında 1 -2 saat bekletip, servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Biryerde görsem tercih edip yemezdim ama öyle bir balladırarak anlatmışınızki canım çekti :)))
Ayşe