1 Mar 2009

Tuzlu Kurabiye


Bardakta ki sevimli kediye baktığınızda aklınıza ne geliyor ? sanki ''nasıl olmuş? ellerime sağlık'' der gibi dimi :) Fotoğrafı çektikten sonra fark ettim ve çok hoşuma gitti, hemen siteye ekleyip yeni tarifimi yazayım dedim. İşte tarifi...
Malzemeler:
yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
250gr margarin (sana hamurişi)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un
Çörek otu (beyaz ve siyah)
Yapılışı: Bir kabın içinde bütün malzemeler karıştırılır. Azar azar un eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp merdana yardımıyla ne çok ince nede çok kalın olmayacak kadar açılır ve istediğiniz ufak boyutta ki kalıplarla şekil verilir. Ben çiçek modelini seçtim.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. Üzeri kızarıncaya kadar orta hararetli fırında pişirilir.

2 yorum:

sarımutfak dedi ki...

Çok şirin bu kurabiyeler ellerine sağlık canımcım
kocaman kocaman öptüm seni

Betül dedi ki...

Çok güzeller, Neşe'ciğim, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.