
Malzemeler:
- Hazır kakaolu pandispanya (uno marka tercihim)
- Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
- 2 çorba kaşığı esmerşeker (yoksa tozşeker)
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 1 çorba + 1 tatlı kaşığı kakao
- 5 su bardağı süt
- 3 kahve fincanı un
- 2 kahve fincanı tozşeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 200 gr Labne peyniri (bu sefer Ülker in labnesini denedim)
- Derin bir kapta önce süt, un, yumurta,vanilya ve tozşeker iyice karıştırılır ardından ateşe konup, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Eteşte ki karışım muhallebi kıvamını alıp 2 kez kaynadıktan sonra ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Ilınyınca labne peyniri eklenip mikserde yuksek hızda çırpılır. 1o dk.
- Ayrı bir kapta sıcak su, neskafe,1 tatlı kaşığı kakao ve toz şeker karıştırılıp ılımaya bırakılır.
- Pandispanya ikiye ayırılıp iç yüzleri bu karışımla ıslatılır. Daha sonra oda sıcaklığında soğuyamaya bırakılan krema pandispanyanın önce içine daha sonra da uzerine kalın bir şekilde sürülerek kapatılır.
- En son üste 1 çorba kaşığı kakaoyu süzgeç yardımıyla serpilip buzdolabında enaz 4 saat dinlendirilerek servis yapılır.
3 yorum:
cnm,hamarat arkadaşım süper olmuş bende çok severim ellerine sağlık ben şimdilerde hep kedidili bisküvi (savoyer )ile yapıyorum bunu nefis oluyor tavsiye ederim
öpüldün canımcım
Merhaba,
Görüntü enfes eminim lezzetide harikadır.
Ben kremasına beyaz çikolata ekleyerekte denemiştim o şekilde de güzel olmuştu.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Neşecim, ellerine sağlık... Tiramisu çok çekici...
Yorum Gönder