Malzemeler: - 500 gr köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 y.k biber salçası
- 1 y.k domates salçası
- 50 gr tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yumurta
- 1 demet maydonoz
- 5-6 adet taze soğan
- 1 y.k kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 şer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, tarçın, kimyon
Yapılışı:
- Büyükçe bir tepside kuru soğan ince ince doğranır, domates küp küp kesilir, üzerine bulgurda eklenerek 1 kez karıştırılır.
- Ardından zeytinyağı, salçalar, baharatlar da eklenerek 5 dk yoğurulur.
- 1 su bardağı ılık su ilave edilerek 5 dk daha yoğurmaya devam edilir.
- Yoğrulan malzemeler ele alındığında köfte şekli verilinceye kadar ılık su ilave edip yoğurmaya devam edilir. Maksimum 1 kez daha ılık su ilave edip toplamda 15 dk yoğurmak bu malzeme için yeterli olacaktır.
- Köfte şekli tutunca maydonoz, nane, taze soğanda ince doğranmış halde ilave edilir.
- Tereyağ eritilip 3 yumurta yağda çok katı olacak şekilde pişirilir. Pişen yumurtada malzemeye katılarak, yumurta kaybolana dek yoğrulur.
- Daha sonra istenen köfte şekili verilip servis tabağına alınır. Verdiğim malzeme ölçüleri ile 60 adet köfte çıkabiliyor.
Afiyet olsun...
5 yorum:
ben ce etli çiğ köfte çok ağır oluyor ben pek sevmiyorum. yada illa etli olacaksa pişirsinler eti :)
selamlar Esra :)
İlla etli olması gerekmiyor tabii, verdiğim tarifi deneyin bence.
Canımmm, bende ilk kez etsiz çiğ köfteyi görüyorum, kesinlikle enfestir tadı..Ama aklıma takıldı, yumurtalar koku veriyormu acep, merak ettim Neşecim ?
Ellerin dert görmesin arkadaşım,
Öpüyorum seni...
Selamlar Feyza hn:)
yumurta kokusu vermiyor ancak çok iyi yoğurarak öldürmek gerekiyor. yalnız yinede istemem derseniz illaki yumurta konması şart değil.
en güzeli etsiz olanı ellerine sağlık
Yorum Gönder