25 Ağu 2011

Soslu Tavuk

Malzemeler:
  • 4 adet göğüs tavuk parçası
  • süt (tavukları dinlendirmek için 1 su bardağı)
  • tuz/karabiber
  • tatlı kırmızı biber
  • kişniş
  • kuru nane
  • zencefil
  • köri
  • kurutulmuş maydonoz
Yapılışı:
  1. Göğüs tavuk eşit olarak 3 parçaya bölünür.  Süte yatırılıp en az 4 saat buzdolabında bekletilir.
  2. Dinlenmiş tavuk parçalarının sütü süzülüp ayrı bir kaba soslamak için alınır.
  3. Sos malzemeler sırayla tavuk parçalarına bulanır.
  4. Önceden ısıltılmış ve sıvı yağ ile yağlanmış ızgara tavasında tavuklar alt üst yapılarak pişirilir.


Hiç yorum yok: