20 May 2011

Damla Çikolatalı Kek

Fotoğrafını çekerken en zorladığım yemek kareleri elbette dondurmalı tatlılar !!! Bu karede onlardan biri...Dondurması eridi eriyecek, yok iyi kare yakalayamadım tüh tühh vah vah sesleri arasında mideme indirmemse sadece 2 dakikamı aldı :)

Kek yanında dondurma servisi pek sık rastlanan bir durum değildir ama ben çok yakıştırıyorum hele birde hafif ıslak ve çikolata bir kek ise yanında çilek, limon yada vailya dondurması son derece nefis oluyor. 



Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket margarin (Sanayağ hamur işi)
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1 paket kabartma tozu
- un
- Bitter damla çikolata


Yapılışı:
  1. Derin bir kapta yumurta ve tozşeker mikserde,şeker yok oluncaya kadar çırpılır.  Ardından süt ve vanilya ilave edilir.
  2. Daha evvelden ertilip oda sıcaklığında soğutulmuş margarin eklenir. Daha sonra sırayla en son un olacak şekilde diğer malzemeler katılıp karıştılır.
  3. 24 cm kek kalıbı yağlanır malzeme eklenir ve önceden ısıltılmış fırında 175 derecede 30-35 dk pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: