3 Oca 2008

Muhallebili Kurabiye



Bazı yiyecekleri yemeyi denesem bile sevemiyorum. Mesela kurabiye ! Bol şekerli, sert, tıkır tıkır zevksiz birşey gibi yada ağzına alırsın damağına yapışıp kalır. Sonra fark ettim ki aslında kurabiye kendi içinde tarzı, çeşidi ve marifeti olan birşeymiş. Bunu da ilk olarak Üsküdar da ev yapımı kurabiye satan bir yerde yiyince fark ettim. Ondan beri de çok seviyorum, ön yargılarımdan da kurtulup zevkle kurabiye yapmaya başladım.

Size yeni keşfettiğim kurabiyeyi anlatayım. Benim dondurmada klasik bir tercihim vardır. Çikolata, böğürtlen ve karamel. Şimdi ne alaka dondurma ile kurabiye derseniz bir alakası yok sadece bugün canım dondurma istedi ama havanın soğuk oluşundan mı nedir birden fikrim değişti kurabiye yapım dedim. Tabii çikolata ve böğürtleni atlamam mümkün olmadı :)
Umarım beğenirsiniz...


Malzemeler
Hamuru için:


  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 adet yumurta

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı irmik

  • kabartma tozu

  • aldığı kadar un

muhallebi:

  • 2-2,5 çay bardağı süt

  • 2 çorba kaşığı nişasta

  • 3 çorba kaşığı şeker,

  • 125 gr eritilmiş bitter çikolata

Hazırlanışı:


  1. Önce muhallebisi için gerekli olan malzemeler (çikolata hariç) karıştırılarak pişirilir. Ilıklaşınca eritilmiş çikolata eklenir.

  2. Hamur malzemeleri yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Parçalar alınıp elde açılır, ortasına soğumuş muhallebiden 1 yemek kaışı kadar koyulup, kapatılır.

  3. Fırın önceden ısıtılıp, kurabiyeler orta ısıda hafif pembeleşene kadar pişirilir.

  4. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben en çok bögürtleni seviyorum.

Hiç yorum yok: